Gusti Roman

New Media Manager

Augustin Roman

4 Aprilie 2013, 23:59 • Vezi toate opiniile lui Augustin Roman

Povestea siteului culinar nr 1 din .ro: bucataras.ro!

In aproape 5 ani, construit cu pricepere si rabdare, bucataras.ro a depasit 1 milion de vizitatori unici intr-o luna, instalindu-se confortabil pe primul loc in topul siteurilor culinare

Intr-un internet in care siteurile si-au uitat parca identitatea si s-a format o hora a unirii in linkuri si simtiri, exista un loc in care oamenii zambesc, un loc guvernat de vorba buna si care si-a pus sanatos caramida de caramida la temelie. Se numeste bucataras.ro si a ajuns pe propriile forte cel mai bun site culinar din .ro.

Bucatarasul nu are parteneriate din care sa-si umfle artificial cifrele doar ca sa dea bine, are doar o comunitate extraordinara, oameni frumosi si veseli!

Pe 20 decembrie 2008, se pornea la drum pe un "wordpress" ce avea sa fie dat uitarii 4 luni mai tirziu, cind a inceput adevarata munca la ceea ce a ajuns acum cea mai complexa platforma culinara din Romania, impartita in zona de continut si zona de comunitate. Dar sa vi le descriu putin pe fiecare:

1) Zona de continut: Este foarte bogata, aproape 45.000 de retete, impartite pe categorii, usor de citit si care mai de care mai delicioasa, si circa 3.000 de articole ! Toate scrise cu suflet si din suflet!

Redactia bucatarasilor este impartita in functie de rangul acestora. Ii descoperiti aici pe acesti oameni minunati! Avem si un ghid al restaurantelor pe care-l poti consulta oricind ai nevoie si o Camara a bucatarasilor, despre care va voi povesti putin mai incolo.

Inca din primii pasi am fost alaturi si am sustinut blogosfera culinara. Sint aproape 400 de bloguri inscrise in Catalog si va veti minuna de talentul cu care sint sustinute! De aceea am reusit sa le punem la dispozitie o sectiune speciala, numita Bucataras Premium, in care au expus retetele lor perfecte!

2) Zona de comunitate. In gluma i-am zis "facecook" :). Fiecare bucataras are propriul wall unde isi impartasesti alaturi de prieteni dragi ce-i spune sufletul.  Aici se impart bucurii, se trece mai usor peste tristeti si se adauga stropul de dragoste in retetele pregatite! Aici criticile sint interzise (cred ca avem peste 200 de "banari", dar a meritat!).

Sintem primul site din .ro care am creat un sistem prin care actiunile din site sint punctate, iar punctele se transforma ca-n povesti in "galbeni" - moneda virtuala a bucatarasilor. Acesti "galbeni" sint folositori in Camara, de unde au plecat spre bucatariile membrilor comunitatii mii de produse utile!

Avem si un forum, avem si specialisti in Nutritie si Calatorii, avem "di tati", vorba cintecului :).

Sintem prezenti de mult pe twitter, pinterest si facebook! Am lasat la urma pagina de FB. Pentru ca este de departe cea mai activa dintre toate cele detinute de siteuri culinare.

Bucataras.ro este prima comunitate culinara de pe facebook care a atins 100.000 de prieteni,  iar peste 78.000 "vorbesc despre aceasta". Un raport fabulos, mai ales ca este obtinut natural. N-am cersit niciodata linkuri prin concursuri sau alte metode, ci ne-am urmat pur si simplu drumul pe principii sanatoase, la fel ca ale siteului.

Este o mica parte, un rezumat al unei munci facute cu mult drag si pasiune si ale carei rezultate se vad azi, cind www.bucataras.ro a devenit liderul nisei culinare in .ro, cu peste un milion de vizitatori unici pe luna! (din decembrie sintem zi de zi cel mai vizitat site culinar din .ro)!

Multumesc astfel in primul rind tuturor bucatarasilor care ne-au fost alaturi in tot acest timp, dar si partenerilor nostri din acest minunat si curat drum. Si, va asigur, ne-au trecut pragul mai toate nume le mari ale industriei Food din Romania.