Gusti Roman

New Media Manager

Augustin Roman

24 Iulie 2020, 09:12 • Vezi toate opiniile lui Augustin Roman

Cum sa pierzi 20 de kilograme in doua luni atunci cand esti gras (episodul 1) #sepoate

Am slabit 20 de kilograme in doua luni, mi-am demontat toate miturile gen "nu e bine sa slabesti mult si repede" si nu m-am mai ingrasat desi au trecut 5 luni. Nu urmez vreo etapa de mentinere, ci doar cateva principii sanatoase. Incep azi aceasta poveste, punand in episoade etapele importate prin care am trecut in aceasta transformare.

V-ati gandit in timpul meselor de Sarbatori macar o data ca la inceputul lui ianuarie o sa faceti ceva si pentru a scadea in greutate, nu? V-a aparut in gand acel "de luni" in care se pun sperantele inceperii unei diete, nu? Daca da, atunci merita sa cititi randurile ce urmeaza.

Bun, daca ati inceput un program de slabit este foarte bine, daca nu, nu va panicati, caci ratarea unui "de luni" nu conteaza. Se poate iesi din starea de confort oricand. Si va garantez ca merita.

Am început pe 19 august 2019, când cântarul mai avea puțin și striga la mine: “da-te jos ca ma sufoci”! 😂. Batea spre suta, mai exact 99.6 kg. Peste 14 zile aveam fix 9 kilograme mai puțin.

Startul:

De ani buni purtam in carca 20-25 de kilograme mai mult decat avea corpul meu nevoie. Dar nu ma vedeam ca un om normal carand cate o sacosa cu 10 kilograme in fiecare mana, ci eram intr-o stare de confort, cu paguboasa gandire asta sunt si asta e ... Uneori mai aveam cate o tresarire, ma infometam o perioada, pierdeam cateva kilograme, dupa care intr-un timp mai scurt sau mai lung reveneam in confortul pagubos de care am amintit.

Si, intr-o zi, mi-a aparut in cale prietena Cristina Popa, sau FifiStie.ro. Fifi este o fire tonica si foarte logica. Zice: "bai, am inceput o treaba ... Am fost la doctorul Castaldi, e bun de tot italianul. E cel cu care a slabit Amalia Nastase" ... Sincer, nu m-a interesat cum si cat a slabit fosta sotie a marelui Ilie Nastase, mie mi-a licarit faptul ca italianul poate fi o instanta suprema pentru mine intr-un proces de slabire. Vorba bancului, "sa nu ne facem de ras la domnul Banderas", cam asa ma gandeam si eu: intru in programul de dieta al omului, nu voi putea peste doua luni sa ma duc mai gras sau fara un rezultat vizibil". 

Cu Fifi dandu-mi branci pe scari si cu Lavinia prinzandu-ma la capatul celalalt la CronosMed am ajuns in cabinetul doctorului Giuseppe Castaldo. Lavi este tipul ala de om de pus pe rana, o jurnalista de exceptie intrata acum in zona de PR si Comunicare.

Paranteza. Cine este Giuseppe Castaldo (textul este preluat):

A absolvit medicina cu Magna Cum Laudae. Pentru doctorul italian, medicina este o vocatie. O si preda la Universitatea din Napoli si continua sa faca parte din grupuri de cercetare academice prestigioase din Italia, Franta si Statele Unite. In primii ani de practica, anii 80, a lucrat tot in Napoli, in spitalul Sfanta Maria. Pentru ca de la inceputul anilor 90, spitalul AORN Moscati din Avellino, aflat in apropiere de Napoli, sa-i devina, practic, a doua casa. Acolo, a condus pe rand departamentele de medicina interna, diabetologie si nutritie.

Si-a dezvoltat in clinica de nutritie metodologia de supraveghere nutritionala, controlul dietelor spitalicesti, planuri dedicate obezitatii, sindromului metabolic, diabetului zaharat, protocoale terapeutice pentru obezitate mare, malnutritie si diverse patologii legate de rezistenta la insulina. Dr. Castaldo a dezvoltat dietoterapia oloproteica, supranumita liposuctia alimentara, puternic scazuta in zahar si carbohidrati.

A mai creat si dieta mediteraneana scazuta caloric. Metodele de pierdere in greutate create de Giuseppe Castaldo au fost personalizate in cazul a peste 20 de mii de pacienti. Iar terapiile nutritionale au fost folosite si in tratarea anumitor tipuri de cancer, afectiunilor dermatologice, precum psoriazisul.

Analizele:

Am primit setul de analize ce trebuie facut, iar faptul ca exista cineva X care te supraveghează contează, iar expertiza doctorului italian m-a ambiționat ... Când încercam singur sa slăbesc MA LOVEAM DE MINE ... “doar gust ... lasă ca mâine bag numai salate” ... Acum, n-am trișat nici măcar cu o firimitura de pâine ...

Ce analize a trebuit sa fac: glucoza serica, hemoglobina glicozilata, insulina, uree serica, creatinina serica, TGO, TGP, GGT, colesterol total, HDL cholesterol, LDL cholesterol, acid uric, trigliceride serice, hemoleucograma, VSH, fibrinogen, proteina C reactiva, homocisteina, EKG.

Cum a evoluat greutatea mea in cele doua luni in care am slabit 20 kg:

👉 19 august: 99.6 kg
👉 26 august: 93.3 kg (dupa prima saptamana)
👉 2 septembrie: 90.6 kg (dupa a doua saptamana)
👉 9 septembrie: 89.1 kg (dupa a treia saptamana)
👉 16 septembrie: 87.6 kg (dupa a 4-a saptamana)
👉 23 septembrie: 85.6 kg (dupa a 5-a saptamana)
👉 30 septembrie: 84,65 kg (dupa a 6-a saptamana)
👉 7 octombrie: 83,55 kg (dupa a 7-a saptamana)
👉 14 octombrie: 81,95 kg (dupa a 8-a saptamana)
👉 21 octombrie: 80,7 kg la incheierea primei faze.

Deci, 19 kilograme in minus in doua luni calendaristice. 

Episodul 2 il voi posta in zilele urmatoare. Am sa povestesc ce am mancat si cum au fost cele doua luni in care am aruncat peste bord 19 kilograme.

Am uitat sa spun: nici o ora de sport in cele doua luni!