Gusti Roman

New Media Manager

Augustin Roman

19 Aprilie 2012, 09:06 • Vezi toate opiniile lui Augustin Roman

Veniturile Ringier Romania 2011 - analiza www.paginademedia.ro

Petrisor Obae a publicat un articol pe www.paginademedia.ro cu cifre interesante realizate de Ringier Romania in 2011. De remarcat ca fata de 2010, Ringier a avut venituri din publicitate mai mici cu 1 milion de euro si cu 1,5 milioane de euro mai mici din vinzari. Compania a fost insa foarte flexibila si si-a crescut in alte zone veniturile ...

Pagina de media.ro: Potrivit raportului publicat pe site-ul companiei, Ringier România a avut o cifră de afaceri de 30,5 milioane de euro (37,2 milioane de franci elvețieni). Cifrele complete, în text.

Cifra de afaceri a Ringier România au crescut cu 33% în 2011 față de 2010, potrivit unui comunicat al grupului media ce anunță publicarea raportului financiar pe anul trecut.

Grupul elvețian a înregistrat, la nivel internațional, EBITDA de 53,2 milioane de euro (64 de milioane de franci elveţieni) și a generat venituri totale de peste 940 de milioane de euro (1,147 miliarde de franci elveţieni), un nivel uşor mai mic decât cel din anul anterior, se arată în comunicatul grupului media.

Marc Walder, noul CEO al Grupului Ringier: „ În 2011, veniturile şi profitul au fost mai mici decât în anul precedent din trei motive. În primul rând, declinul din domeniul tipografic.
În al doilea rând, întărirea francului elveţian, situaţie în care noi suntem sensibili, dat fiind faptul că suntem o companie activă internaţional.
În al treilea rând, încetinirea economică la nivel european care a început la mijlocul anului 2011. Ringier va continua diversificarea şi în anii ce urmează, consolidându-şi în acelaşi timp afacerea de publishing.”


Cum au arătat afacerile grupului internațional Ringier:


Ringier a  înregistrat creștere pe segmentele digital şi entertainment, parţial datorită achiziţiilor realizate.  La nivel de Grup, veniturile au crescut la aproximativ 14% din totalul consolidat.
Afacerea Ringier din Europa Centrală a generat venituri de 228 de milioane de euro (274 milioane de franci elveţieni) în 2011. Acestea sunt formate din vânzările Ringier Ungaria, Ringier România şi 50% din cele ale Ringier Axel Springer Media, un joint-venture între Grupul Ringier şi compania media germană Axel Springer.


În 2011, investiţiile totale ale Grupului Ringier în produse noi şi pieţe au însumat aproximativ 79 de milioane de euro (96 de milioane de franci elveţieni).
Vânzările generate de afacerea de bază au fost influenţate negativ de scăderea veniturilor din publicitate. La nivel global, vânzările de publicitate s-au diminuat cu 15 procente.
Operaţiunile de tipar s-au contractat substanţial în faţa competiţiei europene acerbe, trend exacerbat de întărirea francului elveţian.

Ringier România în 2011

Venituri din vânzări – 6,64 milioane de euro (8,1 milioane de franci elvețieni), în scădere față de 2010, când au avut 8,1 milioane de euro (9,9 milioane de franci elvețieni).

Venituri din publicitate – 3,2 milioane de euro (4 milioane de milioane de franci elvețieni), în scădere față de 2010, când erau 4,2 milioane de euro (5,2 milioane de franci elvețieni).

Veniturile din tipografii – 6,5 milioane de euro (8 milioane de franci elvețieni), în creștere față de 2010, când au fost 1,9 milioane de euro (2,4 milioane de franci elvețieni).

Alte venituri –  14 milioane de euro (17,1 milioane de franci elvețieni), în creștere față de 2010.

Sursa: www.paginademedia.ro